Storywise
 

INSPIRATIE BIJEENKOMST - Film, Verhaal en Dialoog -

Aanleiding voor de Inspiratie Bijeenkomst

Als gekozen Vertelambassadeur 2017 van Nederland en Vlaanderen ging ik in opdracht aan de slag met de vraag; Welke verhalen moeten verteld worden in deze tijd?' Gezien de actualiteit van dat moment besloot ik op zoek te gaan naar verhalen van Moed, Angst en Vertrouwen. Samen met een groep vertellers van verschillende cultuur, geloof, achtergrond en nationaliteit. Zij gingen op weg om verhalen bij terminaal zieken, daklozen, vluchtelingen, homosexuelen, moslima’s en mensen in de schuldsanering. Verhalen over Moed, Angst en Vertrouwen.  

Film 'Helden van Nu'
We maakten de Vertelvoorstelling 'Helden van Nu' die we op allerlei plekken speelden in Nederland en Vlaanderen. Naar aanleiding van de verhalen uit de voorstelling gingen we steeds in dialoog met het publiek over hún verhalen.


 

Dit gaf prachtige momenten! Van dit hele proces is een film gemaakt waarbij we zien hoe de vertellers in gesprek gaan met mensen om hun verhalen te horen. Ook zien we de impact van de verhalen uit de voorstelling op het publiek.

Bijeenkomst voor maatschappelijke- en kerkelijke organisaties
We bieden een inspirerende bijeenkomst. We starten met de film, waarna we d.m.v. dialoog, oefening  contact maken met onze eigen verhalen van Moed, Angst en Vertrouwen. Hoe kun je over je eigen oordeel heenkijken en wat verbindt je met het verhaal van de ander?

Voor wie?
Het kan gaan om kerk, moskee, school, buurthuis, daklozen- en vluchtelingenopvang, musea, zorgorganisaties, festivals.

Begeleiders Inspiratiebijeenkomst
Pauline Seebregts Initatiefnemer, Verteller en Dialoogbegeleider
Petulia van Tiggelen Filmregisseur, Procesbegeleider

Wil je me meer weten? Bel me 0344 785381Teaser Film (druk op plaatje)