Storywise
 


Het Verhaal Esther

Toen het meisje geboren werd noemde haar ouders haar Hadassa. Wat betekent; ‘bloeiende Mirthestruik’. Een struik met witte bloemen die alle jaargetijden groen blijft. Een naam die klonk als ‘een belofte van schoonheid’. Tot de dag dat haar oom Mordechai haar het advies gaf om zich voortaan niet meer Hadassa te noemen maar Esther. ‘Voor haar eigen veiligheid’. Die dag zou haar leven veranderen. De jonge vrouw werd opgenomen in de harem van de koning en gekozen tot zijn vrouw.

 

 

De Voorstelling
Deze eigentijdse voorstelling voor volwassenen wordt gebracht door verhalenvertelster Pauline Seebregts, geïnspireerd op het bijbelboek Esther. Het enige bijbelboek waarin de naam van God niet voorkomt. Als God in dit verhaal aan het werk is dan is het in verborgene. En dat is precies wat de naam Esther betekent; Ik ben verborgen.Wie was ze als ze verborgen bleef? En wie zou ze zijn als ze tevoorschijn kwam?

Raken deze vragen niet ook aan de wereld van vandaag? Wie zijn wij als we ons durven bekennen op het scherpst van de snede? Misschien vraagt deze turbulente tijd juist om mensen die bereid en in staat zijn om hun hart te openen en hun licht durven tonen. Ook als er iets van afhangt.

Informatie voorstelling
Duur voorstelling: 60 minuten
Speelvlak: 4x3 m
Kosten: op te vragen

Verhalenverteller Pauline Seebregts
Pauline Seebregts is professioneel verhalenvertelster, trainer en coach. Als docent is zij verbonden aan de Vertelacademie 
in Utrecht. Zij is uitgeroepen tot Vertelambassadeur 2017 van Nederland en Vlaanderen vanwege haar verdiensten voor het vertelvak. Als vertelster heeft zij een warme, expressieve manier van vertellen. Ze laat je glimlachen en ontroert evenzeer.
Dikwijls worden haar verhalen ervaren als inspirerende momenten van ‘entertaining wisdom’.