Storywise
 

MIjn Hart woont elders
Het waargebeurde verhaal van een twee vluchtelingen die elkaar ontmoeten in een wachtkamer in Nederland.
 

De Actualiteit
De problemen van het asielbeleid en vluchtelingen in Nederland vullen bijna dagelijks de kranten. Mensen die wegvluchten uit hun geboorteland en veel verliezen. Maar ook hebben ze te winnen; een nieuwe thuishaven en een toekomst elders. Kennen we hun verhalen en krijgen ze een gezicht? Wat houdt een mens in zo’n situatie op de been?

De Voorstelling
In deze vertelvoorstelling staan de (waargebeurde) verhalen centraal van twee vluchtelingen; Mounir uit Syrië en Ayisha uit Ethiopië. Zij ontmoeten elkaar ergens in een wachtkamer in Nederland.

Tijdens het lange wachten vertellen ze elkaar hun verhaal. Ze delen hun verscheurdheid en verlangen. Maar ook vertellen ze over hun bijzondere evaringen en de hoopvolle verhalen die ze hoorden als kind. Wat leeft er in het hart van de ander? Wat maakt dat mensen ergens ‘vreemd’ of ‘thuis’ zijn? Een verhaal dat raakt in het hart. Eerder werd deze voorstelling succesvol gespeeld o.a. in het ‘Humanity House’ in Den Haag en ‘Het Huis van Compassie’ te Nijmegen

Vertellers
De Vertellers Gottfrid van Eck en Pauline Seebregts hebben beiden reeds hun sporen verdiend als professionele vertellers. In 2007 werkten zij eerder samen en maakten het verhalenprogramma ‘S.O.S.’ voor een internationaal verhalenfestival in Israël.

Review
Derk Stegeman (manager STEK Den Haag): “Het is een aangrijpend spel over de grote verscheurdheid van twee vluchtelingen, een goed gespeeld en verteld verhaal over de tragiek van een onwezenlijke ontmoeting.”

 

Praktisch
Speelvlak 3 x 4 meter
Duur voorstelling 75 min (event. met pauze)
Kosten Op aanvraag