Individuele Coaching

Creatieve Verhalende Coaching voor jou!

‘Wellicht zijn alle draken in ons leven

uiteindelijk wel prinsessen

die er in angst en beven

slechts naar haken

ons eenmaal dapper en schoon

te zien ontwaken.

Wellicht is alles wat er aan verschrikking leeft

in diepste wezen niets anders

dan iets dat onze liefde nodig heeft’.

– Rainer Maria Rilke –

Wil jij ook?

✓ Je zelfvertrouwen versterken

✓  Werken aan meer zelfliefde en eigenwaarde

✓  Zicht krijgen op je relatie met de ander

✓  Stilstaan bij je ervaringen van verlies en rouw

✓  Meer bewustwording en zingeving in je leven en werk

Ik help je luisteren naar je eigen levensverhaal

We hebben allemaal onze eigen (levens-)verhalen. Verhalen die ons iets vertellen over wie we zijn. Verhalen die gaan over waar we ten diepste naar verlangen als ook wat we missen.

Maar soms is het alsof we gevangen zijn in onze verhalen en beelden. Of lijken onze verhalen zo oud en versleten dat we niet meer goed weten hoe ze weer nieuwe glans kunnen krijgen.

Ze blokkeren en belemmeren ons in wie we zijn en wat we eigenlijk echt zouden willen. Als we durven luisteren naar de roep dat er iets is dat wil veranderen, dat er nieuwe perspectieven mogelijk zijn, dan kan ‘de Held’ – die ieder van ons ook is – op reis gaan om zijn bestemming te vinden.

Door tijdens die reis ook contact te maken met de wereld van de beelden kunnen we ontdekken waar het verhaal stokt…  Als we daar stil durven zijn, kunnen we gevonden worden door dat wat ons wil helen. Zo kunnen onze verhalen gidsen zijn onderweg.

En dan blijkt wellicht dat monsters en draken die verslagen moeten worden in het woud, mogelijkheden zijn voor groei en ontwikkeling.

Door vertrouwd te raken met de tekens en zelf weer de hoofdpersoon te worden in je eigen verhaal kan jouw leven opnieuw zijn eigen stroom nemen.

Werkwijze

Aan de hand van een vraag, een verlangen, werk je toe naar de gewenste situatie. Naast het gesprek zijn jouw verhaal en je eigen innerlijke beelden een ingang.

Daarnaast werk ik met eenvoudige schrijf- en tekenopdrachten, imaginatie, lichaamsgericht- en systemische werk. Het aantal sessies stemmen we samen af in overleg.

 

Tevens bied ik begeleiding voor

* Mensen die willen werken aan een verhaal, presentatie, lezing of optreden.

‘Heb geduld

met het onopgeloste in het hart.

Probeer de vragen zelf lief te hebben

als gesloten ruimtes,

als boeken,  geschreven in een onbekende taal.

En wie weet,

wanneer je de vragen leeft

dan leef je misschien,

langzaam maar zeker

– zonder het te merken –

op een goede dag

zomaar, het antwoord binnen’.

– Rainer Maria Rilke –

 Oefeningen, Stilte en gesprek 

‘Dat ik Pauline heb durven vertellen wat er allemaal met mij is gebeurd mag je gerust als een groot compliment zien, want dat vertrouwen heb ik niet zomaar! Maar door de warme sfeer en door hoe ze naar me luisterde was het alsof de woorden vanzelf kwamen. Ik was er niet best aan toe maar door de sessies bij haar met oefeningen, stilte en gesprek, heb ik mezelf veel beter leren kennen. Ik ben tot mooie, nieuwe inzichten gekomen. Maar het belangrijkste is dat ik nu veel beter naar mezelf luister!’

 – Vrouw, 55 jaar – 

0344 785381

06 49687013