Presentatie Training

Op een authentieke manier je eigen verhaal vertellen!

 

Presentatie hindernissen…
Herken je dit?

Ik weet het nog zo goed. Die directeur die keihard had gewerkt op een prachtige speech. Na de presentatie echter had iedereen het erover hoe zij chaotisch heen en weer liep op het podium, bril in de hand en flapperende papieren in plaats van dat het nog ging over het verhaal dat zij vertelde. Zo zonde. Het kan echt anders!

Of de vrouw die een verhaal vertelde voor publiek – by heart – en doodsbang was van tevoren dat ze een black-out zou krijgen … wat moest ze dan!?

Ik moet ook denken aan die bestuurder die vanuit zijn functie wekelijks speeches moest houden. Steeds liep hij er tegenaan dat hij halverwege wegzakte. Hij had een goed verhaal maar als je niet uitkeek werd zijn presentatie zelfs een beetje saai.

Of eentje die ook vaak voorbijkomt.
Hoe kan ik nou met wat meer vertrouwen voor het publiek staan?’ Iedereen kijkt naar me en wat zullen ze wel niet van me vinden?’ Het schijnt dat een presentatie houden voor een publiek als één van de grootste angsten wordt ervaren.

 

Ik help je met je Presentatie!

Hoe maak je contact met je publiek en zorg je ervoor dat mensen graag naar je luisteren? Hoe bereik je dat jouw verhaal blijft hangen? Hoe zet je je zintuigen, stem, mimiek en je lichaamstaal daarbij in?

Veel teams en professionals heb ik reeds geholpen met het maken van hun eigen persoonlijk (professionele) verhaal en dat op een goede manier te presenteren. Of dat nou in een een kleine setting was of voor een groot publiek in de vorm van een TED-talk. Doordat ik zelf veel ervaring heb met het presenteren en optreden voor publiek kan ik goed navoelen waar deelnemers tegenaan lopen.

Naast gezamenlijke oefeningen stem ik ook af op de specifieke werkpunten van iedere deelnemer. Het werken in een groep helpt enorm om ook juist te leren van elkaar.

Graag help ik jou of je team om ook tot een presentatie te komen waarbij je je eigen verhaal met vertrouwen en plezier kunt vertellen en je juist ook dichtbij jezelf kan blijven.

Training op maat of
persoonlijke afspraak!

Met plezier maak ik een training op maat waarbij ik uiteraard aandacht geef aan de specifieke vragen of kwesties waar de deelnemers tegenaan lopen. Of ik maak een persoonlijke afspraak met je om aan je verhaal en presentatie te werken.

Voorbeeld
Presentatie training experts CCE-Podium

Reeds een aantal jaar ben ik betrokken bij de totstandkoming van het CCE Podium. Experts in de zorg presenteren over een onderwerp waar ze veel verstand van hebben een aansprekend verhaal. In 18 minuten en ‘By heart’ uiteraard! De presentaties zijn gebaseerd op een aantal principes die hun nut en waarde reeds bewezen hebben.

We werken in een vast team gedurende een aantal maanden naar een presentatie voor publiek toe. De presentaties worden opgenomen en zijn terug te zien op internet. Heel waardevol dus!

Mijn rol is inhoudelijke feedback geven en ook het bieden van coaching en begeleiding aan de deelnemers bij hun presentaties. Mooi en bijzonder werk om te doen. Iedere keer weer en met een mooi resultaat!

Wil jij ook dat jouw presentatie vaardigheid verbeterd?
Maak een afspraak!

 

Neem contact op
voor meer informatie en boeking!

0344 785381

06 49687013