Verhalenverteller Gelderland

 

Ben je op zoek naar een  verhalenverteller in Gelderland?

 

Wil  je  …?

Jouw verjaardag, jubileum of speciale gelegenheid op een bijzonder manier opluisteren?

✓ Heb je een maatschappelijke organisatie in Gelderland en wil je dat jouw team of organisatie beter zijn toegevoegde waarde laat zien?

  Een verandering in de organisatie met een speciaal verhaal of voorstelling onder de aandacht brengen?

Of wil je liever zelf graag jouw verhaal met vertrouwen en plezier leren vertellen?

Als professioneel verhalenverteller, – trainer en storycoach help ik je graag verder! 

‘Ik maak en vertel verhalen die soms zachtjes ontroeren,
met een glimlach en knipoog en met iets om nog verder over te denken …’

Verhalenverteller in Gelderland

Woonachtig in Gelderland, treed ik als professioneel verhalenverteller, reeds jarenlang op in den lande met mijn verhalen en voorstellingen. Daarnaast begeleid ik professionals, teams en organisaties bij het maken en vertellen van hun eigen verhaal!

Wat doet een professionele verteller?

Een verhalenverteller vertelt verhalen ;-). Niet van papier, zittend op een stoel of vanuit het hoofd, zoals mensen nog weleens denken.  Maar ‘By Heart!’  Als professioneel verteller heb ik een rijk repertoire aan bestaande verhalen dat ik in kan zetten en aan kan passen aan verschillende plekken en situaties. Passend bij de gelegenheid. Het verhaal kan 15 min duren of een uur. Voor een groot of klein publiek. Dat maakt niet uit. Ik vertel voor zowel kinderen als volwassenen. Regelmatig werk ik in opdracht van organisaties binnen zorg, welzijn en onderwijs. 

Op welke plekken vertelt een verhalenverteller?

Dat kan op elke denkbare plaats zijn in Gelderland of andere plek in Nederland. Je kunt me o.a. vinden op festivals, congressen en symposia en in theater, musea, organisaties, overheid, kerken, bibliotheken, de natuur, scholen alsook in kleine kring.

‘Als verteller schilder ik met woorden, de beelden van het verhaal in de hoofden van mensen’

Wat kan ik als professioneel verhalenverteller voor jou betekenen?

Jouw gasten een fijne avond of een leuke dag bezorgen met een mooi verhaal!

Het luisteren naar een verhaal is een belevenis die raakt en inspireert! Een goed vertelt verhaal zie je voor je. Daar word je in meegenomen. Het roept beelden en emotie op. Zo’n verhaal zet je tot denken of laat je gewoon heerlijk meevoeren, net als een film waarin je graag wilt weten hoe het afloopt met de hoofdpersonen. En soms is er daarna dan ook nog iets om verder over te denken. Om de sfeer en beleving van het verhaal te versterken werk ik ook vaak met (live) muziek.

Een vertelvoorstelling verzorgen tijdens een feest, verjaardag jubileum of begrafenis.

Stel het je eens voor. Een mooi sfeervol verhaal voor degene om wie het gaat. Gebracht door een professionele verteller.  Verhalen die  thema’s en onderwerpen uitlichten  die herkenbaar en rakend zijn voor degene om wie het gaat en zijn gasten. Een verhaal van een professionele verteller is een mooi creatief en waardig eerbetoon, herinnering, gedenking of viering. Het kan gaan om een verhaal van 15 min tot een uur.

– Voorbeeld –

Vertelvoorstelling voor een verjaardag in Gelderland

Vertelmenu voor een verjaardag

De Vraag
Ik ben jarig binnenkort. Wil je voor mijn verjaardagsgasten een verhaal vertellen waarin je een aantal belangrijke thema’s uit mijn leven verwerkt?

Werkwijze
Op basis van wat momenten uit haar leven vertelde deze vrouw wat belangrijk voor haar was geweest. Wat ze had geleerd en wat haar inzichten waren die ze via de verhalen wilde delen met haar gasten. Als cadeau!

 

Resultaat
Ik maakte een afwisselend verhalenprogramma. Een VertelMenu. Een vertelprogramma met verschillende soorten verhalen die allemaal net weer even een andere ‘bite’ hebben. Voor ieder wat wils dus. Want wat is toch dat geheim van dat lange huwelijk? Waar kun je die vrouw vinden die woorden verkoopt die helpen tegen alles wat zeer doet in het leven? Of heb je meer trek in een ‘Broodje Aap’ verhaal of toch liever een ‘Raadselverhaal’ waar je zelf inbreng kunt hebben? Het stond allemaal op het menu als voedsel voor de ziel. Daarna was er uiteraard een borrel met heerlijke hapjes voor de innerlijke mens.

 

Wat kan ik als verhalenverteller voor jouw organisatie betekenen?

Met een verhaal een speciale boodschap in jouw organisatie boeiend overbrengen

Je wilt bijvoorbeeld dat je mensen beter samenwerken, communiceren of zich afstemmen op de cliënt. Of je wilt op een bijzondere manier aandacht vragen voor de kern van de nieuwe visie in de organisatie. Een verhaal- of een voorstelling op maat kan op een prikkelende en creatieve manier de thema’s die spelen zichtbaar maken. En zonodig, ook stof tot denken geven hoe nu verder middels een verdiepingssessie naderhand.

✓ Op inspirerende manier jouw team in beweging brengen middels Storytelling

Of dat het er nu om gaat dat teamleden beter hun toegevoegde waarde als professional kunnen overbrengen naar buiten middels hun verhaal. Of dat het gaat om betere samenwerking en communicatie met elkaar. Ik maak een afgestemd programma waarmee mensen middels het proces van Stortelling (weer) met plezier aan de slag gaan. Met elkaar en hun verhaal.

 Een workshop of verteltraining om zelf nog beter te leren vertellen

Veel teams en professionals heb ik reeds geholpen met het maken van hun eigen persoonlijk (professionele) verhaal en het op een goede manier ervan presenteren. Of dat nou in een een kleine setting was of voor een groot publiek in de vorm van een TED-talk. Doordat ik zelf veel ervaring heb met het presenteren en optreden voor publiek kan ik goed afstemmen op waar deelnemers tegenaan lopen. Graag help ik jou of je team om ook tot een presentatie te komen waarbij je je eigen verhaal met vertrouwen en plezier kunt vertellen en je juist ook dichtbij jezelf kan blijven.

– Voorbeeld 1 –

Professionele vertelvoorstelling voor Provincie Gelderland

Voorstelling ‘Vreemde Vogels!?’ gemaakt in het kader van Cultuur-en Erfgoedpact Rivierenland, Gelderland i.s.m. Zinder, Tiel.

Vertelvoorstelling ‘Vreemde Vogels!?’ over vluchtelingen in Gelderland

De Vraag
‘Vanuit de Provincie Gelderland willen we meer aandacht voor de problematiek rondom Vluchtelingen. Meer specifiek regio Rivierenland. Kun je hierover een voorstelling maken?’

Werkwijze
Op basis van waargebeurde verhalen van de vluchtelingen – en in samenwerking met hen –  maakten we een voorstelling. Tevens brachten we de stem en het verhaal in van ‘de kritische’ Nederlander. We speelden deze voorstelling in de regio. Na de voorstelling gingen we met publiek in dialoog.

Resultaat
Veelgehoorde feedback was dat de genuanceerde verhalen een indringend beeld gaven van een werkelijkheid waar je niet gauw over leest in de media. Ook ontstond er meer begrip voor de ‘kritische stem’ in het verhaal!

– Voorbeeld 2 –

Vertelvoorstelling voor een organisatie in Gelderland

Verhalen voor Symposium of Congres in Gelderland

De Vraag
‘Voor een congres met organisaties van diverse religieuze signatuur, zoeken we iemand die het thema op prikkelende wijze zichtbaar kan maken middels de verhalen.’

Werkwijze
Het thema verkenden we op basis van interviews en onderzoek. Die verhalen verwerkten we tot een compacte voorstelling met live muziek. Het publiek had een actieve rol als het ging om de afloop van de verhalen. We werkten met een ‘open space’ waarin verschillende uitkomsten zichtbaar werden.

Resultaat
De ‘open space’ droeg bij tot veel dynamiek en beleving vanuit de zaal. Dit proces leidde bij de dilemma tafels naderhand tot levendige discussies.

Pauline Seebregts, jouw verhalenverteller in Gelderland 

Verhalen zijn de rode draad!

Verhalen van mensen zijn een rode draad in mijn leven. Of het nu was dat ik luisterde naar verhalen van anderen of dat ik ze zelf vertelde.

Als kind was ik al dol op verhalen. Ik las graag en veel en had een grote verbeeldingswereld. Samen met vriendinnetjes speelde ik in werelden die we creëerden met elkaar. Daarnaast luisterde ik graag naar de verhalen van anderen. Dat kwam later goed van pas in mijn werk als hulpverlener destijds.

Leren luisteren naar mijn eigen verhaal

Het vertellen van verhalen kwam op mijn weg na een moeilijke periode in mijn eigen leven waarin ik letterlijk en figuurlijk tot stilstand kwam. Voor het eerst leerde ik om echt naar mijn eigen stem te luisteren en hier gehoor aan te geven.  

Professioneel Storyteller

Vanuit mijn eigen praktijk ging ik aan het werk als Storyteller. Dit groeide steeds verder uit. Intussen maak ik voorstellingen waarmee ik optreed in binnen- en buitenland. Professionele voorstellingen vaak over maatschappelijk relevante onderwerpen.

Verhalen en voorstellingen op maat

Mijn specialiteit is het maken van verhalen en voorstellingen op maat. Bijvoorbeeld ten behoeve van veranderingsproccesen in organisaties en communities.

Begeleiden via Storytelling

Naast het geven van performances ben ik ook een professioneel trainer en coach. Ik begeleid teams en organisaties middels het proces van Storytelling. Vaak gaat het over weer beter samenwerken, communiceren en verbinden met elkaar.

Vertelambassadeur Nederland en Vlaanderen

Tot slot, in 2017 werd ik verkozen tot Vertelambassadeur van Nederland en Vlaanderen – door een vakjury – vanwege mijn veelzijdige verdiensten voor het vertelvak. Een hele eer!

Neem contact op! Als professioneel verteller kijk ik graag mee welk verhaal of aanbod passend is voor jouw gelegenheid! 

 Verhalenverteller Pauline Seebregts vertelt recht uit het hart’

Verhalenverteller Pauline Seebregts vertelt recht uit het hart. Ik was geroerd door de diepere lagen in de Vertelvoorstelling ‘Rijk van het Hart’. Een tweeluik hoe we de verbinding met onze ware natuur kunnen herstellen. De voorstelling is zo toepasbaar op de tijd van nu. 

Pauline Seebregts is een rasvertelster. Ze heeft een prettige, heldere stem. Ze is zonder opsmuk, heeft humor. Het was een feest haar te hebben!

– Loes Siedenburg, vrijzinnige gemeente –

Neem contact op
voor meer informatie en boeking!

0344 785381

06 49687013