Een vertelvoorstelling gebaseerd op de inspirerende gedachte van ‘de kleine goedheid’ van de filosoof Levinas. Verhalen van hoop.

Vertelvoorstelling ‘De kleine Goedheid – naar Levinas

Een voorstelling die op op begrijpelijke en aansprekende wijze iets weer wil geven van het gedachtegoed van de filosoof Levinas. Inzichten die wellicht ook handvat bieden.

De verhalen in deze vertelvoorstelling gaan over een wereld waarin zoveel aan de hand is en over (on)gewone menselijke daden die hoop en inspiratie bieden. Over ‘hoe de kruimels van menselijkheid niet te vernietigen zijn door de pletwals van het kwaad’. (Dirk de Wachter)

Uitdagende tijden

We leven in uitdagende tijden. Soms kunnen we de moed verliezen en ons hulpeloos voelen wanneer we geconfronteerd worden met het lijden, de conflicten en de verwarrende veranderingen die gaande zijn, of het nu dicht bij huis is of juist verder weg. 

Goedheid, stem van het Hart

Toch… ergens verborgen onder onze kwetsbaarheid, onder de pijn en het lijden die we soms ervaren, is een plek die ons herinnert aan wat we vergeten zijn. In welke levenssituatie we ons ook bevinden, daar spreekt de ‘stille stem van het hart’. Daar komen verhalen uit voort. Verhalen van hoop en goedheid die klein en groots tegelijk zijn.

Deze voorstelling speelde Pauline succesvol op o.a. het Inspiratiefestivial op Terschelling in 2023

 

Verhalenverteller Pauline Seebregts

Pauline Seebregts is professioneel verhalenvertelster, trainer en coach. Eerder werd zij uitgeroepen door vakjury tot Vertelambassadeur 2017. Als vertelster heeft zij een warme, expressieve manier van vertellen.

Dikwijls worden haar verhalen ervaren als inspirerende momenten van wat je ‘entertaining wisdom’ zou kunnen noemen.

Verhalenverteller Pauline Seebregts vertelt haar verhalen met een glimlach en kwinkslag, iets om over na te denken en die soms zachtjes ontroeren.

Info Voorstelling

Duur: voorstelling: 60 min
Speelvlak: 4×3
Doelgroep: Volwassenen
Kosten: Op te vragen
Muziek: Met muziek 

Aanvraag en informatie
M 06 49687013
E info@storywise.nu

Vertelvoorstelling ‘De kleine Goedheid’

Verhalenverteller Pauline Seebregts bracht in Groningen de Vertelvoorstelling ‘De kleine Goedheid’. De voorstelling laat zien dat als het leven en de gebeurtenissen in de wereld overweldigend zijn, het erom gaat om niet weg te kijken. De ander juist dan echt in het gelaat kijken en je te durven laten raken, dat is misschien wel de kunst.

Dan kan het zijn dat de juiste vraag en de juiste daad misschien het formaat hebben van een kruimel, maar toch precies genoeg zijn om het verschil te maken. Een voorstelling met kleine verhalen die raken aan de tijd van nu. 

– Voorzitter Doopsgezinde Kerk Haren -Groningen –