‘Hadassa’, de naam van het meisje klonk als een belofte. Totdat haar oom Mordechai haar adviseert om zich voortaan Esther te noemen. Voor haar eigen veiligheid …

Het Verhaal Esther
Toen het meisje geboren werd noemden haar ouders haar Hadassa. Wat betekent; ‘bloeiende Mirthestruik’. Een struik met witte bloemen die alle jaargetijden groen blijft. Een naam die klonk als ‘een belofte van schoonheid’. Tot de dag dat haar oom Mordechai haar het advies gaf om zich voortaan niet meer Hadassa te noemen maar Esther. ‘Voor haar eigen veiligheid’. Die dag zou haar leven veranderen. De jonge vrouw werd opgenomen in de harem van de koning en gekozen tot zijn vrouw.

De Voorstelling
Deze eigentijdse voorstelling voor volwassenen wordt gebracht door verhalenvertelster Pauline Seebregts, geïnspireerd op het bijbelboek Esther. Het enige bijbelboek waarin de naam van God niet voorkomt. Als God in dit verhaal aan het werk is dan is het in verborgene. En dat is precies wat de naam Esther betekent; Ik ben verborgen. Wie was ze als ze verborgen bleef? En wie zou ze zijn als ze tevoorschijn kwam?

Raken deze vragen niet ook aan de wereld van vandaag? Wie zijn wij eigenlijk op het scherpst van de snede? Misschien vraagt deze turbulente tijd juist om mensen die bereid en in staat zijn om hun hart te openen en hun licht durven tonen. Ook als er iets van afhangt.

Info Voorstelling
Duur: voorstelling: 60 min
Speelvlak: 4×3 podium/ verhoging
Doelgroep: Volwassenen
Kosten: Op te vragen
Muziek: Met muziek (niet live)

Aanvraag en informatie
M 06 49687013
E info@storywise.nu