Een vertelvoorstelling over Jozef, de man over wie we eigenlijk maar zo weinig weten. Er ging wat hem betreft niets boven een mooi stuk hout. Hout is eerlijk. Het verbergt niets …

Jozef
Hij had het timmermansvak van zijn vader geleerd, die het weer geleerd had van zijn vader. Al vroeg leerde de jonge Jozef dat er voor ieder stukje hout – hoe klein ook – een bestemming was. Maar wat kon een eenvoudige man zoals hij van het leven verwachten?

Toen de Engel in zijn droom Jozef de vraag stelde of hij Maria tot zijn vrouw zou nemen,  hielden hemel en aarde hun adem in. Want wat zou zijn antwoord zijn!? Een vertelvoorstelling over Jozef, de man over wie we eigenlijk maar zo weinig weten. Wie was hij? Wat was zijn kracht? Hoe heeft zijn verhaal betekenis voor ons nu?

‘Jeetje, Jozef wat moet je daar nou mee!?’ Een veelgehoorde reactie. Voor velen toch een beetje ‘de man van’ … en niet eens ‘de vader van’ … of toch juist wel!?

We speelden op een keer vertelvoorstelling ‘Jozef’ voor een grote groep ‘kenners’ in een klooster. Na de voorstelling kwam ze naar ons toe en vertelde dat ze nu toch anders naar hem keek. Veelgehoord was dat het mooi was om hem  – in gewone mensentaal – nu eens in een ander licht te zien en de relatie die gelegd werd juist met de tijd van nu. Een man uit het goede hout gesneden’. 

Te boeken Vertelvoorstelling ‘Jozef’! Eventueel ook met live-muziek.

Verhalenverteller Pauline Seebregts
Pauline Seebregts is professioneel verhalenvertelster, trainer en coach. Eerder werd zij uitgeroepen door vakjury tot Vertelambassadeur 2017. Als vertelster heeft zij een warme, expressieve manier van vertellen. Ze laat je glimlachen en ontroert evenzeer. Dikwijls worden haar verhalen ervaren als inspirerende momenten van wat je ‘entertaining wisdom’ zou kunnen noemen.

Verhalenverteller Pauline Seebregts vertelt haar verhalen met een glimlach en kwinkslag, iets om over na te denken en die soms zachtjes ontroeren.

Info Voorstelling
Duur: 60 min.
Speelvlak: 4×3
Doelgroep: Volwassenen
Kosten: Op te vragen
Muziek: Met muziek (niet live)

Aanvraag en informatie
M 06 49687013
E info@storywise.nu