Een voorstelling over eenzaamheid met verhalen van ‘gewone’ mensen. Over wat Eenzaamheid met je doet. En de vraag of eenzaamheid misschien toch ook een geschenk in zich draagt …

Voorstelling Eenzaamheid

Iedereen kent weleens korte of langere periodes van eenzaamheid in z’n leven. Wat doet dat met je? In deze voorstelling over eenzaamheid neemt Verhalenverteller Pauline Seebregts je mee.

Waargebeurde verhalen

Verhalenvertelster Pauline Seebregts haalde verhalen op over eenzaamheid op bij ‘gewone’ mensen, jong en oud. Verhalen over wat eenzaamheid met je doet, hoe het zo gekomen is en de vraag of eenzaamheid misschien toch ook een geschenk heeft. Deze integere en waargebeurde verhalen vertolkt ze met warmte in haar caleidoscopische voorstelling ‘Schuilplaats voor Eenzaamheid’.

Bewustwording

Vanuit verschillende perspectieven wordt het thema belicht. Deze voorstelling over eenzaamheid pretendeert geen antwoorden te hebben. Wel biedt de voorstelling aanknoping door de herkenbaarheid van de verhalen, om het onderwerp meer bewust te worden en bespreekbaar te maken.

Dialoog na de voorstelling

Ook is het mogelijk om eventueel na de voorstelling met elkaar in gesprek te gaan en onder begeleiding een dialoog te hebben met elkaar over dit thema.

Ze kwam met koude, lege handen
Haar huid, droog en verdord.
In haar ogen, een zee van verdriet.
Haar naam was ‘Eenzaamheid’.

Ze zocht een plek om te schuilen.
Toen kon ik nog niet weten
hoeveel ze van me zou vragen.

Maar als ik even niet
in haar greep ben
vraag ik me weleens af
‘Wat is jouw geschenk aan mij?’

Uit: Citaat een van de opgehaalde verhalen

Verhalenverteller Pauline Seebregts

Verhalenverteller Pauline Seebregts maakt en vertelt verhalen en vertelvoorstellingen. Vaak over maatschappelijk relevante thema’s. Zij heeft een warme, expressieve manier van vertellen. Daarnaast werkt zij toegepast met Storytelling in organisaties en communities. 

Verhalenverteller Pauline Seebregts vertelt verhalen met een glimlach en kwinkslag, iets om over na te denken en die soms zachtjes ontroeren’.

Info. Voorstelling Eenzaamheid

Duur: voorstelling: 60 min.
Speelvlak: 4×3 podium/ verhoging
Doelgroep: Volwassenen
Kosten: Op te vragen
Muziek: Met muziek (niet live)

 

Aanvraag en informatie
M 06 49687013
E info@storywise.nu