Pauline Seebregts Verhalenverteller

Pauline Seebregts – Verhalenverteller

Als professioneel verhalenverteller treed ik reeds jarenlang op in binnen en buitenland met mijn verhalen, voorstellingen en trainingen. Daarnaast begeleid ik professionals, teams en organisaties bij het maken en vertellen van hun eigen verhaal!

Wat doe ik als verhalenverteller?

Dat vragen mensen me best vaak. Ik vertel niet van papier, zittend op een stoel of vanuit het hoofd, zoals mensen nog weleens denken. Maar ‘By Heart!

Intussen heb ik als professioneel verhalenverteller een rijk repertoire aan verhalen opgebouwd dat ik aan kan passen aan verschillende plekken en situaties. Passend bij de gelegenheid. Het verhaal kan 15 min duren of een uur. Voor een groot of klein publiek. Dat maakt niet uit.

Ik vertel voor zowel kinderen als volwassenen. Regelmatig werk ik ook in opdracht van organisaties binnen bijvoorbeeld zorg, welzijn en onderwijs.

‘Als verteller schilder ik met woorden, de beelden van het verhaal in de hoofden van mensen’

Op welke plekken kun je mij vinden als verhalenverteller?

Je kunt me o.a. vinden op festivals, congressen en symposia en in theater, musea, organisaties, overheid, kerken, bibliotheken, de natuur, scholen alsook in kleine kring. In binnen- en buitenland!

Vertelvoorstellingen met muziek!

Vaak werk ik met professionele muzikanten om mijn vertelvoorstellingen te verdiepen. Deze combinatie met verhaal, muziek en zang wordt eigenlijk altijd zeer gewaardeerd.

Aanbod Verhalenverteller Pauline Seebregts

Vertelvoorstellingen, Training en Coaching

VERTEL
VOORSTELLINGEN

Verhalenverteller voor volwassenen en kinderen

Ben je op zoek bent naar
een inspirerende en professionele verhalenverteller?
Kijk dan eens bij het uitgebreide aanbod
verhalen en voorstellingen.

Ook vertel ik verhalen in
kleine kring!

'Entertaining wisdom'

VERHAAL
OP MAAT

Voor o.a. congres, symposia organisatie en teams

Of wil  je toch liever een Verhaal op Maat? Ik schrijf verhalen afgestemd op thema, plaats of situatie. Bijvoorbeeld als het gaat
om die noodzakelijke verandering in je team
of organisatie!

Verhalen die het
'hart van de zaak' raken

TRAININGEN EN WORKSHOPS

Je eigen verhaal met vertrouwen vertellen

Wil je zelf een goed verhaal leren vertellen? Dan help ik je met het maken met uiteraard ook aandacht voor je presentatie.

Verder bied ik Verhalenworkshops en training Narratieve Coaching die de ziel voeden.

Vertel je eigen verhaal! 

COACHEN MET
STORYTELLING

Verhalende Interventies
voor teams en organisatie 

Met o.a. 'Storytelling' en 'Deep Democracy' komen tot verandering, betere samenwerking en verbinding met elkaar

Of met Storytelling de Visie of Kernwaarden van de organisatie tot leven brengen? Kan ook!

Verhalend Betekenisgeven

Wat kan ik als professioneel verhalenverteller voor jou betekenen?

Jouw gasten een fijne avond of een leuke dag bezorgen met een mooi verhaal!

Het luisteren naar een verhaal is een belevenis die raakt en inspireert! Een goed vertelt verhaal zie je voor je. Daar word je in meegenomen. Het roept beelden en emotie op. Zo’n verhaal zet je tot denken of laat je gewoon heerlijk meevoeren, net als een film waarin je graag wilt weten hoe het afloopt met de hoofdpersonen. En soms is er daarna dan ook nog iets om verder over te denken. Om de sfeer en beleving van het verhaal te versterken werk ik ook vaak met (live) muziek.

Een passend verhaal of voorstelling verzorgen tijdens een feest, verjaardag, jubileum of begrafenis.

Stel het je eens voor. Een mooi sfeervol verhaal voor degene om wie het gaat. Gebracht door een professionele verteller.  Verhalen die  thema’s en onderwerpen uitlichten  die herkenbaar en rakend zijn voor degene om wie het gaat en zijn gasten. Een verhaal van een professionele verteller is een mooi creatief en waardig eerbetoon, herinnering, gedenking of viering. Het kan gaan om een verhaal van 15 min tot een uur.

Wat kan ik als professioneel verhalenverteller voor jouw organisatie betekenen?

Met een verhaal een speciale boodschap in jouw organisatie boeiend overbrengen

Je wilt bijvoorbeeld dat je mensen beter samenwerken, communiceren of zich afstemmen op de cliënt. Of je wilt op een bijzondere manier aandacht vragen voor de kern van de nieuwe visie in de organisatie. Dan kan een verhaal- of een voorstelling op maat op een prikkelende en creatieve manier de thema’s die spelen, zichtbaar maken. En bovendien ook stof tot denken geven ‘hoe nu verder?’ middels een verdiepingssessie naderhand.

✓ Op inspirerende manier jouw team in beweging brengen middels Storytelling

Of dat het er nu om gaat dat teamleden beter hun toegevoegde waarde als professional kunnen overbrengen naar buiten middels hun verhaal. Of dat het gaat om betere samenwerking en communicatie met elkaar. Ik maak een afgestemd programma waarmee middels het proces van Stortelling (weer) met plezier aan de slag gaan. Met elkaar en hun verhaal.

 Een workshop of verteltraining om zelf nog beter te leren vertellen

Veel teams en professionals heb ik reeds geholpen met het maken van hun eigen persoonlijk (professionele) verhaal en het op een goede manier ervan presenteren. Of dat nou in een een kleine setting was of voor een groot publiek in de vorm van een TED-talk. Doordat ik zelf veel ervaring heb met het presenteren en optreden voor publiek kan ik goed afstemmen op waar deelnemers tegenaan lopen. Graag help ik jou of je team om ook tot een presentatie te komen waarbij je je eigen verhaal met vertrouwen en plezier kunt vertellen en je juist ook dichtbij jezelf kan blijven.

'Maatschappelijke verhalen en thema's
liggen mij na aan het hart!'

een kleine greep;

✓   na de eerste lock-downs verzorgde ik narratieve evaluaties voor zorgmedewerkers daardoor ontstond hernieuwde verbinding in de teams.

✓   samen met vluchtelingen werkten we middels hun verhalen op scholen met als doel, educatie en bewustwording.

✓   rondom eenzaamheid nam ik als storyteller deel aan een social design project zodat het thema meer bespreekbaar werd.

✓   voor een gemeente schreef ik een toekomstverhaal in het kader van duurzaamheid daardoor werd de verbeelding geprikkeld.

✓   in een vrouwengevangenis organiseerde ik een verhalenprojekt zodat meer zelfwaardering en vertrouwen ontstond.

'Mensen maken verhalen
en 
verhalen maken mensen
'

 

Pauline Seebregts,
jouw professionele verhalenverteller

Verhalen zijn de rode draad!

Verhalen van mensen zijn een rode draad in mijn leven. Of het nu was dat ik luisterde naar verhalen van anderen of dat ik ze zelf vertelde.

Daar ik als kind al dol was op verhalen, las ik graag en veel en had een grote verbeeldingswereld. Samen met vriendinnetjes speelde ik in werelden die we creëerden met elkaar. Daarnaast luisterde ik graag naar de verhalen van anderen. Dat kwam later goed van pas in mijn werk als hulpverlener destijds.

Leren luisteren naar mijn eigen verhaal

Het vertellen van verhalen kwam op mijn weg na een moeilijke periode in mijn eigen leven waarin ik letterlijk en figuurlijk tot stilstand kwam. Voor het eerst leerde ik om echt naar mijn eigen stem te luisteren en hier gehoor aan te geven. Zo leerde ik om aan de slag te gaan met mijn eigen verhalen.

Professioneel Storyteller

Vanuit mijn eigen praktijk ging ik aan het werk als Storyteller. Dit groeide steeds verder uit. Intussen maak ik voorstellingen waarmee ik optreed in binnen- en buitenland. Professionele voorstellingen, bijvoorbeeld over maatschappelijk relevante onderwerpen.

 

Verhalen en voorstellingen op maat

Mijn specialiteit is het maken van verhalen en voorstellingen op maat. Bijvoorbeeld ten behoeve van veranderingsproccesen in organisaties en communities.

Begeleiden via Storytelling

Naast het geven van performances ben ik ook een professioneel trainer en coach. Ik begeleid teams en organisaties middels het proces van Storytelling. Vaak gaat het over weer beter samenwerken, communiceren en verbinden met elkaar.

Vertelambassadeur Nederland en Vlaanderen

In 2017 werd ik verkozen tot Vertelambassadeur van Nederland en Vlaanderen – door een vakjury – vanwege mijn veelzijdige verdiensten voor het vertelvak. Een hele eer!

Neem contact op!
Graag kijk ik mee als professioneel verteller
welk verhaal of aanbod passend is voor jouw gelegenheid!

 

Verhalenverteller Pauline Seebregts vertelt recht uit het hart’

Verhalenverteller Pauline Seebregts vertelt recht uit het hart. Ik was geroerd door de diepere lagen in de Vertelvoorstelling ‘Rijk van het Hart’. Een tweeluik hoe we de verbinding met onze ware natuur kunnen herstellen. Die voorstelling is zo toepasbaar op de tijd van nu. 

Pauline Seebregts is een rasvertelster. Ze heeft een prettige, heldere stem. Ze is zonder opsmuk, heeft humor. Het was een feest haar te hebben!

– Loes Siedenburg, vrijzinnige gemeente –

Neem contact op
voor meer informatie en boeking!

0344 785381

06 49687013