06 - 49687013 info@storywise.nu

Verhalenverteller Pauline Seebregts

‘Ik maak en vertel verhalen die soms zachtjes ontroeren, met een glimlach en knipoog en met iets om nog verder over te denken …’

Verhalenverteller Pauline Seebregts biedt inspirerende vertelvoorstellingen, trainingen en workshops Storytelling!

Wil je?

Jouw verjaardag, jubileum of speciale gelegenheid  op een bijzonder manier opluisteren?

✓  Een verandering in je organisatie met een speciaal verhaal of voorstelling onder de aandacht brengen?

 Dat jouw maatschappelijke organisatie of jouw team beter zijn toegevoegde waarde laat zien?

Zelf graag jouw verhaal met vertrouwen en plezier leren vertellen?

Dat kan!

Als professioneel verhalenverteller, – trainer en storycoach help ik je graag verder! 

Verhalenverteller Pauline Seebregts

Als professioneel verhalenverteller treed ik reeds jarenlang op in binnen- en buitenland met mijn verhalen, voorstellingen en trainingen. Naast de optredens, begeleid ik professionals, teams en organisaties bij het maken en vertellen van hun eigen verhaal!

Wat doe ik als verhalenverteller?

Dat vragen mensen me best vaak. Ik vertel niet van papier, zittend op een stoel of vanuit het hoofd, zoals mensen nog weleens denken. Maar ‘By Heart! 

Intussen heb ik als professioneel verhalenverteller een rijk repertoire aan verhalen opgebouwd dat ik aan kan passen aan verschillende plekken en situaties. Passend bij de gelegenheid. Het verhaal kan 15 min duren of een uur. Voor een groot of klein publiek. Dat maakt niet uit.

Ik vertel voor zowel kinderen als volwassenen. Regelmatig werk ik ook in opdracht van organisaties binnen zorg, welzijn en onderwijs. 

‘Als verteller schilder ik met woorden, de beelden van het verhaal in de hoofden van mensen’

Op welke plekken kun je mij vinden als verhalenverteller?

Je kunt me o.a. vinden op festivals, congressen en symposia en in theater, musea, organisaties, overheid, kerken, bibliotheken, de natuur, scholen alsook in kleine kring. In binnen- en buitenland!

Vertelvoorstellingen met muziek!

Vaak werk ik met professionele muzikanten om mijn vertelvoorstellingen te verdiepen. Deze combinatie met verhaal, muziek en zang wordt eigenlijk altijd zeer gewaardeerd.

Aanbod Verhalenverteller Pauline Seebregts

Vertelvoorstellingen, Training en Coaching

STORY
PERFORMANCE

Verhalenverteller voor volwassenen en kinderen

Als professioneel storyteller treed ik op met verhalen en voorstellingen.

Vaak over maatschappelijk relevante thema’s.
In binnen- en buitenland.

‘Entertaining wisdom’

 

STORY
MAKING

Verhalen op maat
die hoofd en hart raken

Creëer op een inspirerende manier met een verhaal of voorstelling op maat draagvlak en bewustwording.

Bijv. als het gaat om die noodzakelijke verandering
in je team of organisatie!

Verhalen die het
‘hart van de zaak’ raken

STORY
TRAINING

Je eigen verhaal vertellen
met vertrouwen en plezier!

Vertel jouw unieke verhaal op een authentieke manier
want dat heeft impact!

Ik train, coach en begeleid
ook als het gaat om de
‘Kunst van het Vertellen’.

Ook bied ik train-de-trainer voor narratieve coaching.

Ook in zakelijke context

STORY
COACHING

Verhalende Interventies voor team en organisatie 

Met ‘Storytelling’ en ‘Deep Democracy’ tot betere beslissingen komen.

Of creëer een Visie- of Veranderverhaal met de Storytelling Methode.

Of breng de Kernwaarden
van je organisatie tot leven.

Betekenisgeven aan verhalen

Wat kan ik als professioneel verhalenverteller voor jou betekenen?

Jouw gasten een fijne avond of een leuke dag bezorgen met een mooi verhaal!

Het luisteren naar een verhaal is een belevenis die raakt en inspireert! Een goed vertelt verhaal zie je voor je. Daar word je in meegenomen. Het roept beelden en emotie op. Zo’n verhaal zet je tot denken of laat je gewoon heerlijk meevoeren, net als een film waarin je graag wilt weten hoe het afloopt met de hoofdpersonen. En soms is er daarna dan ook nog iets om verder over te denken. Om de sfeer en beleving van het verhaal te versterken werk ik ook vaak met (live) muziek.

Een passend verhaal of voorstelling verzorgen tijdens een feest, verjaardag, jubileum of begrafenis.

Stel het je eens voor. Een mooi sfeervol verhaal voor degene om wie het gaat. Gebracht door een professionele verteller.  Verhalen die  thema’s en onderwerpen uitlichten  die herkenbaar en rakend zijn voor degene om wie het gaat en zijn gasten. Een verhaal van een professionele verteller is een mooi creatief en waardig eerbetoon, herinnering, gedenking of viering. Het kan gaan om een verhaal van 15 min tot een uur.

Wat kan ik als professioneel verhalenverteller voor jouw organisatie betekenen?

Met een verhaal een speciale boodschap in jouw organisatie boeiend overbrengen

Je wilt bijvoorbeeld dat je mensen beter samenwerken, communiceren of zich afstemmen op de cliënt. Of je wilt op een bijzondere manier aandacht vragen voor de kern van de nieuwe visie in de organisatie. Een verhaal- of een voorstelling op maat kan op een prikkelende en creatieve manier de thema’s die spelen zichtbaar maken. En zonodig, ook stof tot denken geven hoe nu verder middels een verdiepingssessie naderhand.

✓ Op inspirerende manier jouw team in beweging brengen middels Storytelling

Of dat het er nu om gaat dat teamleden beter hun toegevoegde waarde als professional kunnen overbrengen naar buiten middels hun verhaal. Of dat het gaat om betere samenwerking en communicatie met elkaar. Ik maak een afgestemd programma waarmee middels het proces van Stortelling (weer) met plezier aan de slag gaan. Met elkaar en hun verhaal.

 Een workshop of verteltraining om zelf nog beter te leren vertellen

Veel teams en professionals heb ik reeds geholpen met het maken van hun eigen persoonlijk (professionele) verhaal en het op een goede manier ervan presenteren. Of dat nou in een een kleine setting was of voor een groot publiek in de vorm van een TED-talk. Doordat ik zelf veel ervaring heb met het presenteren en optreden voor publiek kan ik goed afstemmen op waar deelnemers tegenaan lopen. Graag help ik jou of je team om ook tot een presentatie te komen waarbij je je eigen verhaal met vertrouwen en plezier kunt vertellen en je juist ook dichtbij jezelf kan blijven.

‘Maatschappelijke thema’s
liggen verhalenverteller Pauline Seebregts aan het hart!’

een kleine greep;
* na de eerste lock-downs verzorgde ik narratieve evaluaties voor zorgmedewerkers. Dit bracht hernieuwde verbinding in de teams.

* samen met vluchtelingen werkten we middels hun verhalen op scholen ter educatie aan bewustwording.

* als storyteller nam ik deel aan een social design project rondom eenzaamheid, om het onderwerp meer bespreekbaar te maken.

* ik schreef een toekomstverhaal in het kader van duurzaamheid voor een gemeente. Het prikkelde de verbeelding!

* in een vrouwengevangenis organiseerde ik een verhalenprojekt. Het droeg bij aan meer zelfwaardering en vertrouwen.

Pauline Seebregts, jouw professionele verhalenverteller!

Verhalen zijn de rode draad!

Verhalen van mensen zijn een rode draad in mijn leven. Of het nu was dat ik luisterde naar verhalen van anderen of dat ik ze zelf vertelde.

Als kind was ik al dol op verhalen. Ik las graag en veel en had een grote verbeeldingswereld. Samen met vriendinnetjes speelde ik in werelden die we creëerden met elkaar. Daarnaast luisterde ik graag naar de verhalen van anderen. Dat kwam later goed van pas in mijn werk als hulpverlener destijds.

Leren luisteren naar mijn eigen verhaal

Het vertellen van verhalen kwam op mijn weg na een moeilijke periode in mijn eigen leven waarin ik letterlijk en figuurlijk tot stilstand kwam. Voor het eerst leerde ik om echt naar mijn eigen stem te luisteren en hier gehoor aan te geven. Ik ging aan de slag met mijn eigen verhalen.

Professioneel Storyteller

Vanuit mijn eigen praktijk ging ik aan het werk als Storyteller. Dit groeide steeds verder uit. Intussen maak ik voorstellingen waarmee ik optreed in binnen- en buitenland. Professionele voorstellingen, vaak over maatschappelijk relevante onderwerpen.

 

Verhalen en voorstellingen op maat

Mijn specialiteit is het maken van verhalen en voorstellingen op maat. Bijvoorbeeld ten behoeve van veranderingsproccesen in organisaties en communities.

Begeleiden via Storytelling

Naast het geven van performances ben ik ook een professioneel trainer en coach. Ik begeleid teams en organisaties middels het proces van Storytelling. Vaak gaat het over weer beter samenwerken, communiceren en verbinden met elkaar.

Vertelambassadeur Nederland en Vlaanderen

In 2017 werd ik verkozen tot Vertelambassadeur van Nederland en Vlaanderen – door een vakjury – vanwege mijn veelzijdige verdiensten voor het vertelvak. Een hele eer!

Neem contact op!
Als professioneel verteller kijk ik graag mee
welk verhaal of aanbod passend is voor jouw gelegenheid!

 

Verhalenverteller Pauline Seebregts vertelt recht uit het hart’

Verhalenverteller Pauline Seebregts vertelt recht uit het hart. Ik was geroerd door de diepere lagen in de Vertelvoorstelling ‘Rijk van het Hart’. Een tweeluik hoe we de verbinding met onze ware natuur kunnen herstellen. Die voorstelling is zo toepasbaar op de tijd van nu. 

Pauline Seebregts is een rasvertelster. Ze heeft een prettige, heldere stem. Ze is zonder opsmuk, heeft humor. Het was een feest haar te hebben!

– Loes Siedenburg, vrijzinnige gemeente –

Neem contact op
voor meer informatie en boeking!

0344 785381

06 49687013