Verhalende Lezing ‘Liefdevol Begrenzen’  gaat over dagelijkse situaties op een middelbare school waarin het thema ‘begrenzing’ speelt.

Verhalende lezing
‘Liefdevol begrenzen’.

‘Hoe kunnen we daar samen in het contact met ‘onze’ jongeren betekenisvol in zijn?’

Het thema wordt belicht vanuit om vanuit het oogpunt van ouders/ verzorgers, docenten/mentoren en leerlingen onderling,

De verhalen zijn waarachtig.
Dat wil zeggen, gebaseerd op herkenbare situaties zonder dat ze terug te leiden zijn naar personen. De verhalen worden zo vertelt dat de dilemma’s (in)voelbaar worden gemaakt. Op zo’n manier dat het als het ware een beleving wordt waain je even in meegenomen wordt. De verhalen worden versterkt middels live-muziek en zang. Zo ontstaat een geheel dat hoofd en hart raakt!

De verhalende lezing (op maat) is gebaseerd op verhalen uit de praktijk van een middelbare school. Middels interview en gesprek zijn de verhalen opgehaald bij betrokkenen. Dit materiaal is verwerkt tot een geheel, dat waarachtig is!

NB. Het is mogelijk om na de lezing middels dialoog of een programma de thema’s uit de voorstelling te verdiepen met elkaar. Onder professionele begeleiding.

Pauline Seebregts Verhalenverteller, Trainer en Coach

‘Verhalenverteller Pauline Seebregts vertelt verhalen met een glimlach en kwinkslag, iets om over na te denken en die soms zachtjes ontroeren’.

Haar verhalen en voorstellingen worden vaak momenten van ‘entertaining wisdom’ genoemd.
In 2017 werd zij door een vakjury uitgeroepen tot Vertelambassadeur van Nederland en Vlaanderen vanwege haar verdiensten voor het vertelvak.

Review n.a.v. Verhalende Lezing
Een fijn en heel zorgvuldig doorlopen traject waarin veel oog was voor de vraag vanuit de school. Vanuit jouw expertise en diepgang stel je prikkelende en zinnige vragen die aan het denken zetten en het eindproduct verrijken. Je voelt zaken heel goed aan en weet ze ook goed te vertalen naar jouw verhalen! De samenwerking was ook heel plezierig omdat je veel humor hebt.

Ik vind het een prachtig resultaat en ben enorm tevreden hierover! Het was een groot en mooi cadeau aan de school!

Het horen van verhalen over je eigen organisatie komen op een ‘oordeelvrije’ plek waar meer ademruimte is. Dit is een hele mooie interventie als start van een ontwikkeltraject’

– Anoek Backer, Afdelingsleider Alkwin Kollege –

 

Info Lezing
Duur: voorstelling: 45-60 min.
Speelvlak: 4×3 podium/ verhoging
Doelgroep: Volwassenen
Kosten: Op te vragen
Muziek: Met muziek 

Aanvraag en informatie
M 06 49687013
E info@storywise.nu